Midsommarhelgen

Som sagt, fredag morgon kl 9 bar det iväg till fjällen! Var framme kring 13-tiden och då var alla i färd med att flytta en förgård för att avståndet för brandrisk hade kontrollerats, och det skulle vara 4m. Så, gör om gör rätt! :)
Medans man stod och tittade på så snällt fick man sig en liten välkomstdrink i form av whisky, kaffe och grädde, irish coffeé om jag förstod det här rätt.  Och vad är fjällen utan en punsch? :)
Till lunch/middag blev det grillat med potatisgratäng, gott gott!

Efter maten gick jag och la mig och vilade ett tag efter några mycket slitsamma dagar, en välbehövlig timma! När jag vaknade hade Peter och hans pappa packat allt för att åka och fiska, sweet! Bara på med kläderna och iväg!
Mycket trevlig fisktur vart det, mest med tanke på att jag fick dra upp den första rödingen, tätt följd av Peters fader. Sen var det mest Peter som drog fisk, jag bidrog med att fånga in dom i håven och sätta ner dom i fisklådan. Jag och Tomas firade varje fisk med en punsch, det tyckte vi att vi förtjänade, även om det var Peter som slet! :)

Lite bilder:


Mycket att fixa innan man kan ta sig iväg...



Forsen, hade gärna lagt ut ett filmklipp men visst inte hur man gjorde...


Han såg inte så glad ut att ha oss med va? :)


Peter han fixar mat på bordet! :)




Gick i land och rensade fisken och TRO mig, fanns ett gäng med som
vad ganska så sugna! :)




Och efter 9 timmars fiskande var vi alla slitna, men vem var slitnast?
                                         l
                                         l
                                         l
                                        V


Väl hemma paketerade Peter och Tomas fisken och jag gick till sängs, skönt och efterlängtat!
Sov till 14.05, skämdes nästan när jag såg att klockan var så mycket, men eftersom vi gick och la och oss kring 07.00 så är det inte så konstigt att man behövde sömnen :)
Gick iväg på toa och efter det in till grannarna som bjöd på grogg. Haha en kvart efter att man stigit upp, det ska vara fjällen för nått sånt :)
Kring 17-tiden var det dags att steka färsk röding för att äta till färsk potatis och romsås, skamligt så gott! Önskade att jag hade tagit en bild på det, men tyvärr...

Efter det blev det att sova middag(?!) mellan 19-21 då kom grannen över och väckte oss och ville bjuda på fika. Och det är klart, fika är man aldrig sen på! Så vi gick över och åt lite äppelkaka med vaniljsås och såklart, lite gin också då! :)

Och dom trevliga grannarna ville verkligen inte vara med på kort! :)

Söndagen var riktigt lugn eftersom det regnade så mycket så blev det inge mer fiske, så vi drog iväg hemåt redan vid 11-tiden för att Peter hade träning 18.00.

Men i det stora hela, en riktigt lyckad midsommar måste jag säga! Måste bara avsluta med att säga att det är aldrig så gott att dricka sprit som i fjällen! :) 

Torsdag

En mycket tung dag! Gick och la mig kring halv 1 på onsdags natten, vid 04.20 kom min "älskade" pojkvän instapplandes från en lagfest och krogbesök. Populär? Nädå. Kunde jag somna om? Nädå. Så det var bara kliva upp. Han i varje fall med en hel del den dagen :) Satte igång en tvättmaskin, betalade räkningar, hängde upp tvätten, åt frukost(som aldrig annars händer) och hann vara ute med hundarna en längre sväng!
Väl på jobbet var det en helt sjuk dag! Jobbade som kassaledare och trodde inte alls att det skulle vara så mycket att göra, men oj vad fel jag hade! Efter ett 11-timmarspass på jobbet fick jag äntligen dra mig hemåt!
Jag och Peter åkte iväg till Vistträsk så vi var väl där vid 20.30. Däromkring ringde han vi skulle köpa bilen av och inte kom han med några bra besked precis.. Han hade blivit påkörd på en parkering när han hade varit och handlat. SUCK! Inte blev det nån bil för oss då! Dessutom så hade vi köpt tågbiljetter som varken gick att återbetalas eller bokas om. Det enda positiva var väl att vi slapp stiga upp före sjutton på fredagsmorgonen, tåget gick 05.25, så istället åkte vi iväg till Laver och träffade alla där, det var trevligt! :) Så vi hann med två av sakerna på listan.

Midsommar

Nu är det bara en dag kvar att jobba innan midsommar är här. Men vad ska man göra? Har sån sjuk beslutsångest vad man skulle hitta på...

Alternativen:

* Laver med ett helt gäng! Min syster och hennes familj, min bror med bihang (hehe), Hanna & Fredde med barn, kanske min faster med familj, Sara & David med familj, kanske nån mer?

* Fjällen med Peters far och resten av nybyn klanen. Fiske och mygg och god mat :)

* Skelleftetravet med utgång i Piteå efteråt.

Hmm... Men fredag är då bokat på dagen iaf, då blir det att åka iväg till Kiruna och inhandla en bil, inte en dag för tidigt! Helt underbart att ha en bil och kunna åka iväg till Vistträsk precis när man vill! Speciellt eftersom att Linda kommer hem på måndag kväll :) Hade även tänkt premiäråka med den till Lillpite för att hälsa på Sofia!
Så klockan 05.25 på fredag morgon då sitter vi på tåget till Kiruna *suck* Kommer bli tungt, men det får lov att gå, det är för en bra sak iaf!

Nu ska man försöka få i sig nå middag efter dagens jobb.

See ya!


Varför??

Varför finns det helt inkompetenta människor i den här världen?? Okej om man är det från början när man inte kan sitt jobb eller vad det då kan vara, men efter 4 ÅR ska det väl ändå sitta?? Har aldrig varit med om en person som vill så mycket och ändå så kan hon ingenting! De mest enkla grejer blir fel. *Suck*

Fick just veta att jag ska få färga håret imorgon! Det är kul och nödvändigt!! Ser ut som choklad och vanilj i håret, veckans utväxt! Halv 10 imorgon bittí börjar omvandlingen :)

Nu: Scrubs, lite godis och sen sova!


13 dagar kvar!

Då var städningen för veckan klar, skönt! Vet inte om det är nått ovanligt eftersom hundarna blir så oroliga och ser ut som om jag har slagit dom... hmm.. måste nog vara för att Peter brukar städa? (haha)
Nu ska jag ta och göra lite lasagne och nån god macka till Peter så han har nått att äta imorgon på jobbet :)
Måste ju såklart också äta lite. Sen tror jag att det blir en promenad med hundarna innan jobbet (kl 16.00)
Som tur är så är jag ledig idag så ingen risk att komma med på tv hihi.

Nä, operation laga mat: Check!

(13 dagar kvar tills Linda kommer!)

Minnet sviker ibland

Var SÅÅ nöjd igårkväll att jag skulle få ha en riktig sovmorgon idag! Och det vill jag lova att jag hade! Snoozade i drygt en timme! Tillslut steg jag upp kl 9. Började jobba kl 10.30. Vad jag inte kom ihåg, som jag fick se när jag började jobbet, var personalmötet 06.45 imorse!! Men som tur är är det ett på torsdag också :)

Har jobbat i Mejeriet idag och det har varit en lite annorlunda dag på jobbet. Tv-programmet Halv åtta hos mig var och filmen hos oss för att programmet sänds ifrån Piteå i veckan. Ca vid 11 anlände dom. Tänkte att jag skulle hålla mig undan så att man inte skulle råka hamna med på nån liten kant... Gick det bra? Nänä... En kund frågade efter milda vaniljvisp som var på extrapris, så jag sprang och hämtade det. När jag kom tillbaka var det helt tomt i mejeriet med folk, endast hon som hade frågat om vaniljvispen var där. Jag gav henne den och sen skulle jag sätta upp såsen i hyllan, när plötsligt nån sa: "Ursäkta" Neeejjj!!!! Där var personen som var med i programmet som dom filmade, en yngre kille. Han frågade om en laktosgrej, och kan jag nått om laktosfritt? Nä, men förhoppningsvis fick jag rätt iallafall... *hoppas* Tv-teamet sprang runt mig och började filma mot oss för att se vad jag svarade. *Suck*
Men som tur är så visar dom inte så mycket från affären när det är direktsändning så jag är garanterat säker på att jag inte kommer att vara med! :)
Efter jobbet fick jag impulshandla litegrann, lyckades ganska bra eftersom summan ändå kom upp till 1000:-.
Som tur är så kom Peter förbi med bilen så jag kunde handla i lugn och ro och fundera över vad vi skulle äta. Det roligaste av allt var när jag frågade Peter vad han tyckte att jag skulle handla, om han hade nå förslag på vad vi skulle äta. Och vad svarar han? "Vet faktiskt inte." FAKTISKT? Haha, som om han brukar ha nån aning :) Och efter det frågar han såklart: "Vad tycker du att JAG ska äta till middag innan matchen?" Haha ironiskt. Men det ligger uppenbarligen inte i killarnas natur att kunna tänka själva när det gäller mat. Om det inte är skräpmat såklart! Då behöver det inte funderas så mycket minsann.

Nä nu ska jag njuta av mina cashewnötter som inhandlades på Ica och se Two And A Half Men.

Som jag längtar!

Längtar så fruktansvärt efter Linda just nu! Vill att hon ska komma hem, och det bästa av allt är att hon inte bara kommer och hälsar på utan hon flyttar hit!! Ja!!


Saknar er båda!


Dagens tidning

Vår kära
Vivian Bergman
*16/2 1935        +31/5 2010
har stilla insomnat.


Hur tyst, hur öde, hur tomt här hemma
När den vi älskat oss lämnat har
Ej mer hör vi hennes kära stämma
Men i vårt minne hon lever kvar


MATTS
Eva-Mari
Ing-Britt och Alf
Susanne och Lars
Barnbarn
Barnbarnsbarn
Syskon
Släkt och vänner


Begravningsgudstjänsten äger rum i Byske norra gravkapell
fredagen den 11/6 kl. 11.00. Minnesstunden sker i
familjekretsen. Tänk på Cancerforskningsfonden,
Norrland, pg. 68 44 46-8




Tisdag

Idag började dagen bra. Pigg när klockan ringde halv 7(??) det är inte varje dag. Kastade på mig lite kläder och begav mig ut med hundarna och in i förrådet för att hämta vrålåket, gräsklipparen. Klockan 8 var gräset klippt och jag kunde känna mig nöjd och belätet!
Sen blev det en snabbdusch för att inte lukta så mycket gräs, efter det en snabb frukost bestående av citronte och 2 digestive kex. Hundarna ville ju såklart också ut en sväng till innan jag hastade iväg till jobbet.
Började kl 9 så det vart liite stressigt att hinna, eftersom det tar ca 25 minuter att gå, men det gick! På vägen fördrev jag tiden väldigt bra genom att prata med Linda, alltid lika kul!
Strax innan jag slutade, dvs vid 14-tiden dök min syster upp på mitt jobb. Var så förvånad att jag trodde jag såg i syne. Vi hade äran att få besök av henne pga att hennes son, Klas, hade ramlat med en el-moppe och brytit två fingrar. Inte vidare kul för en 8-åring som aldrig kan sitta still och dessutom har sommarlov om 3 dagar. Men det får gå!
En liten bild på lillen måste ju såklart också uppdateras :-D

Han är glad ändå!

Kan passa på att lägga ut lite sommarbilder på stugan, inte dom bästa men får komma fler till sommaren i lite bättre väder, men bättre än inget!







Och tillslut en liten bild på Chico som inte trivs så bra i solen:


Fredag den 11:e

Då blir det verklighet. Mormors begravning är då. Det suger verkligen....


RSS 2.0