Bilar genom åren

Min första bil som jag var mycket stolt över!

Renault Megané Coupé -98

Min och Peters första gemensamma bil:

Saab 9-3 sportsedan -04

Första kombin:

Audi A4 -02. Fast den var ljusblå och helt nedlackad.


Hyundai Santa Fé -02.


Audi A4 Avant Quattro -05. Min bästa bil ever!


Saab 9-5 -02(?) Ändå ingen bra bil.


Tillslut då Volvo V70 -05


Ska måndagar vara så här?

Min måndag började med att jag var grymt seg upp från sängen! Fast det gjorde inget att jag hade en liten sovmorgon tyckte jag eftersom jag ändå inte började förrän 17.00 så jag hade gott om tid på mig. Hade tänkt hinna gå till tandläkaren för att få mig en liten morgonpromenad. Tvätta bilen ut och invändigt, klippa gräset och göra iordning middag.
Precis när jag drar mig upp ur sängen så ringer jobbet. Frågan var så klart om jag kunde börja direkt då som kassaledare. Klockan var då 7.45 och jag skulle ha börjat 7.30. Skyndade mig in i duschen, fram med dammsugaren, dammsög bilen invändigt lite snabbt och ut med hundarna. Sen iväg till tandläkaren som jag hade tid hos kl 8.30 som jag var tvungen att fara till. Så jag anlände till jobbet kl 9.30 och kände mig oerhört stressad! Men det gick ändå ganska bra måste jag säga, man lär sig nått nytt varje dag och det är kul!
17.00 slutade min dag på jobbet och fort iväg hem för att äta middag som Peter hade tillagat (lägg märke till att det inte händer allt för ofta, men jag är stolt över han!)
Han åkte iväg på match och medans jag väntade på att bilköparna skulle dyka upp, gick jag och dogsen ut och klippte gräset. Hann inte alls klippa länge så dök dom upp. Mycket trevliga människor. Dom hade själv två stycken Berner Sennen så dom brydde sig inte alls att det hade varit två andra små filurer i bilen, många brukar nämligen vara kinkiga med det...
Så iväg åkte dom med våran bil som vi faktiskt har haft otroligt länge! Hela 1½ år, och det är inte vanligt för oss. Känns lite olustigt att skicka iväg den när man har lagt så mycket tid och pengar(!) på den senaste månaden. Men det är inte värt det att ha en bil som drar så mycket bensin, mest inte när vi ska köra så mycket mellan Piteå och stugan.

En liten bild på lill pärlan måste väl få vara med! :)



Som sagt ingen dum bil, synd att behöva sälja den. (Känner att jag nästan blir lite nostalgisk)

Under resterande tiden av klippningen fick jag ett samtal av min mor. Beskedet att min mormor hade dött. Klockan 17.50 idag den 31/5.
Väldigt tråkigt, hon var alldeles för ung för att dö. (Bara 75 år). Men bättre att det går fort än att hon ska behöva lida. Hon hade nämligen cancer och den hade spridit sig väldigt mycket när dom upptäckte den.
Tyvärr är ju livet så här. Nångång ska det hända alla.  Tycker synd om min morfar som kommer att få bo på ett hem på heltid nu och kommer säkert att känna sig mycket ensam. Tycker dessutom synd om min moster från Stockholm som inte hann komma hem och träffa mormor en sista gång innan hon dog. Hon kom ikväll men tyvärr ca 1 timme för sent :(

Tänkte dela med mig av en bild av både mormor och morfar:


Kommer sakna den pratglada tanten. Har nog fått den genen från henne :)
Kommer att sakna hennes köttsoppa också. Vila i frid Wivian.


Syster klipper morfar Mats. Tänker på dig morfar.






Skit

Skitaxel. Skulle bara kunna gråta.

Torsdag då

Så det var det torsdag igen. Jobbar i kassan idag med avlösning i förbutiken. Tror det kommer att bli en tung dag för min axel :/
Efter jobbet bär det av hem för en hemlagad middag av Peter(??) förhoppningsvis iaf :) sen vidare till Vistträsk. Förhoppningsvis kommer det en och kollar på bilen imorgon så jag har städat ur den invändigt idag för att förbereda mig. Har ju desutom kört en massa skräp så det kändes hursomhelst nödvändigt.
Nu sitter jag vid frukostbordet och har upptäckt en ny favorit: Limpa, pepparsalami, dallassallad och ost! En höjdare! Och självklart lite te med mjölk i :)
Nä, nu måste jag plocka ur tvättmaskinen och plocka ihop grejerna jag ska ha med mig till Vistträsk ikväll när jag slutar, så är det gjort!

Ha en bra arbetsdag o för er lediga, njut av ickeregnet!



Nog var Chico söt när han var liten, men tacka vet jag hans humör nu! :)


Produktivt

Idag har det varit en bra dag. Vaknade halv 7 imorse hos syster med familj och åt frukost med dom. Sen bar det iväg till stugan för att hämta första lasset med skräp och iväg till soptippen i Korsträsk.
Efter 2 svängar beslutade jag att ringa till min vän Frida som ÄLSKAR att jobba på morgonen för att ge henne chansen att få hjälpa mig! :) Och det gick ju bra, eller hur Frida? Bra uppvaknande!
Och det gjorde det ju inte sämre att dom var riktigt bra på att hjälpa till dom som jobbade på tippen, stort plus till er!

Nu har jag precis duschat hos mamma i Älvsbyn, hon var säkert inte jättenöjd eftersom jag ringde på och väckte hon när hon hade jobbat natt.... :/ Men man får väl skylla sig själv när man skaffat barn? :)
Ska iväg och äta lunch med syster nu så det är bäst att knata iväg, måste bara få visa en bild på min "snygga" kille som gjorde enda målet på matchen han hade igår! :)


Gick tyvärr inte att få nå större, men han var glad kan man säga, eller galen, svårt att definiera *hihi*

1 timme senare...

...då var det klart! Det gick fort idag att dammsuga, blev till och med lite skurning :) Håller på att tvätta lite kläder som jag hittade i min garderob som säkert var i stort behov av det!
Tyvärr fick Peters garderob vara ifred, kände att det var för stort projekt för mig idag :P (och för den delen så håller det sig inte så fint i hans garderob så länge, konstigt...)

Nu ringa och kolla om bilen är färdig så jag får hämta den, sen laga mat och iväg till Whiskyträsk!

See ya!

Ledig dag

Idag är då sista lediga dagen innan allvaret börjar. Imorgon är det slut på allt vad som har med sjukskivningar och liknande att göra! Kommer nog att bli ganska tungt, är inte van att jobba 5-6 dagar i veckan :/ Hoppas bara att axeln  håller och att det blir bra fort, det är min plan! :)

Sitter och väntar på att bilen ska bli klar hos billackeringsfirman, för sen bär det av till Vistträsk i det fina vädret. Ska iväg med en massa skräp från gården till tippen imorgon.

Sitter även och kollar lite på blocket på en ny bil eftersom vi har lagt ut våran nuvarande bil på annons.

http://www.blocket.se/pitea/Volvo_V70_2_5t_27656309.htm?ca=1_11&w=0

Det här är lite bilar som jag är intresserad av:




Likadan som den ovanför förutom att den är röd då :)

Eller varför inte en sån här?


Får se vad Peter tycker, men vi brukar då ha samma smak. I varje fall vad gäller bilar :)

Nu ska jag ta och snabb dammsuga och kanske städa i våra garderober om jag orkar, hmm...

Ha det!

Inte mycket

Nu äntligen har jag slutat jobba för dagen! Det känns underbart skönt att få komma hem, ta en macka och gosa med hundarna. Slöar framför tv:n till inget mindre än scrubs, lovely!
Snart blir det sängen så man orkar stiga upp tidigt imorgon och vara med om den, förhoppningsvis, fina dagen imorgon! Hoppas på enormt mycket sol så jag tycker det är roligare att kratta :)
Nä det var allt för nu...

Negativ

Fuck vad jag känner mig omotiverad! Dagen har då börjat med att jag har tvingat mig upp ur sängen för att lämna in bilen på service. Både kul och roligt. Det tråkiga: utgiften såklart! Det roliga: att jag äntligen kan sätta ut bilen till försäljning!
Känner att jag skulle vilja åka till Vistträsk men tror jag får avvakta tills på fredag iaf. Tycker det är tråkigt att lycka inte ska kunna hålla i sig längre än i 2 dagar. Önskade att man alltid var glad så det skulle vara lättare att ta tag i saker, som städning och träning. Just nu känner jag bara att jag vill sova och inte vakna nå mer.
Men nu ska jag sluta vara negativ, eller åtminstone vara det för mig själv.


Nu har man fått sett underverket!

Börjar med en bild på söta Noah!


Nervösa Cilla håller i snyggingen :)


Vet inte om man ska ta det som nått dåligt om han ser så här arg ut?


men tröttsamt blev det....


...och tillslut lyckades jag få han att somna! Stolt!

Längtar tills hela familjen flyttar norrut så man får träffa dom oftare!

Idag har varit en ganska jobbig dag. Vaknade vid 7 när Peter åkte iväg, tänkte stiga upp, men tanken försvann lika fort som den kom. Det blev att sova till halv 11 istället. Åt lite frukost/lunch sen började städandet. Putsa fönster, dammtorka riktigt överallt, dammsuga och skura! Även tvättning ingick.
Det tog 4 timmar! Efter det började jag kasta ihop lite middag, eftersom jag inte har varit hemma på några dagar så kan jag säga att det inte fanns mycket kvar i kylen att få ut nån middag på. Det blev fiskpinnar, potatismos, spenatsås och potatisbullar.
Efter det blev det en liten promenad mot stan med hundarna, sjukt varmt var det visst idag, har jag inte märkt? :)
Jag och Peter åkte iväg och nödhandlade litegrann och passade även på att äta en bägare mjukglass med noisette topping. Konstigt nog tycker jag inte att det är så gott med mjukglass, går att äta, men inget speciellt. Tacka vet jag isglass! :)

Imorgon ska bilen in på service, skönt att göra bort den kostnaden. Medans bilen fixas upp så ska jag städa upp i förrådet. Kommer bli sjukt tråkigt, är smockfullt därinne! Men nångång ska det göras. Kl 16 blir det jobb i charkene till 22.15. Inte så farligt, mest inte eftersom jag dessutom är ledig på torsdag igen och då ska det krattas färdigt på gården. Sen ska jag bara njuta av att slippa göra nå mer på gården på länge! Förutom att kllippa gräs då, men det är inte så farligt.

Nu ska jag fortsätta se Desperate Housewifes!

Ha det!

...

Känner ni inte ibland att ni inte hör hemma nånstans? Att ni mest av allt bara vill vara för er själva, medans på samma gång vill ha en massa folk omkring er?
Så känner jag just nu. Känner att jag skulle vilja göra nått riktigt kul, men ärligt talat så vet jag inte vad det skulle vara?
I helgen har jag blivít bjuden på två olika aktiviteter. Det ena är en ladies night hos Lisa som jag jobbar med. Middag och sprit. Den andra grejen är våran lagfest. Det blir bowling mellan 17-18.30 vidare till middag ute och fest hemma hos en av lagkamraterna. Vi hade sista matchen i tisdags, så nu ska det visst firas. Men orkar jag? Eller rättare sagt, känner jag för det? Har haft så fruktansvärt tråkigt sista gångerna jag har varit ute så det nästan har varit mer deprimerande än kul. Börjar jag bli för gammal eller är det nånting annat?

Imorgon jobbar jag mellan 10.30-17.00 i Mejeriet och har förbutiksjour. Tror jag ska hinna med att sola innan, förhoppningsvis så är det bara lite sol som behövs för att jag ska må bättre. :-D
Efter jobbet bär det av direkt hem för att hämta hundarna och sen Off to Whiskyträsk och Linda med familj!
Ska bli riktigt kul att äntligen få träffa lill underverket Noah. Även Linda och Linus såklart :)
Blir nog en hel helg i Vistträsk tror jag, skönt att slippa Pite lite, börjar känna mig ganska mättad på den stan.
Därför känns det fruktansvärt skönt att ha egen bil så man tar sig härifrån närhelst man vill.
Ska försöka räffsa på gården i stugan, kapa ved av ett ihopfallet skjul(eller elda upp det, har inte bestämt mig än), hade väl även tänkt hinna med att städa lite på gården BEHÖVLIGT!
Nä nu ska det ses lite mer scrubs, och sen ladda för att somna, måste ju orka upp imorgon!

Sov gott alla som kan.



När ska det bli bra?

Det började i nångång kring september förra året. Blev bara värre och värre. Tillslut var det så outhärdligt att det bara inte gick längre, jag blev sjukskriven. Den började i mitten av januari, och nu, 4 månader senare så har jag fortfarande smärtor! Börjar tappa hoppet om att det ska bli bra.
Känns otroligt frustrerande att vara så "ung" och inte vara kapabel att kunna göra vad man vill utan att få ont som följd.
Igår, onsdag räffsade vi gården, som jag faktiskt tycker är ganska kul! Tyvärr så kändes det mycket i axeln efteråt. Men det var det värt, kändes bra att göra nå. Idag har jag jobbat i charken, stängning. Gick faktiskt riktigt bra, kände att jag var lite ringrostig, men det får man vara eftersom jag inte har stängt på ca 5 månader :-D

Så nu ligger jag i soffan och jäser, har ätit två glassar, och just nu dricker jag Cola och dillchips, mums!
Självklart är 6:an på med scrubs!


Låång dag idag...

Började dagen 6.55 idag. Väldigt förvirrande morgon med tanke på att jag hade ställt klockan på 5.45 och snoozade 2 gånger som vanligt, trodde jag, men i verkliga livet så hade jag ställt klockan på 6.45! Eftersom jag började halv 8 så vart det lite stressigt kan man säga..
Borsta tänderna, på med mascaran ut med hundarna och in i bilen och iväg! Ingen promenad till jobbet idag inte.
Så äntligen när arbetsdagen var över 16.30 kändes livet underbart! Var jättesliten, men dagen har gått fort så det kändes ganska bra faktiskt.
Hade tänkt åka och träna step idag, men efter en sliten dag med lite sömn och enorm värk i axeln, så avstod jag. Synd eftersom det är det roligaste passet på hela veckan :/
Men det kommer en dag imorgon och då hade jag tänkt gå en powerwalk imorgon, styrkemix 11.30, aerobic och core på kvällen och sen avsluta kvällen med innebandy match 20.00!
Hoppas bara axeln har blivit bättre till imorgon.
Imorgon då kommer Linda, Linus och Noah till Norrbotten, det ska bli helt underbart att få träffa dom!!!

Nä nu ska jag kolla lite facebook och sen blir det tv och sängen!

Ha det gött!

Varför?

Varför ska livet vara så komplicerat?
Varför ska det vara så svårt att förstå sig på andra människor?
Varför ska det vara så svårt att få vissa personer att förstå att man menar allvar?
Varför kan man inte göra det man känner för när man känner det?
Varför ska det vara så svårt?

Är så less, så less...
Varför kan man inte få den perfekta partnern, dom perfekta barnen, dom perfekta vännerna, den perfekta familjen, det perfekta jobbet, det perfekta huset och läget, dom perfekta svärföräldrarna, dom perfekta djuren?
Nä det är sant, det är inte kul med ett perfekt liv, men varför kan det inte vara lite perfekt ett tag?
Börjar tappa suget, orken och lusten.

Är det värt det?

KrAm

RSS 2.0