Var lyckliga..

...alla ni som INTE har problem med era tänder! Tandläkarbesöket i onsdags trodde jag skulle vara gratis eftersom jag hade garanti på tanden som hade gått sönder som skulle hålla i 1 år. Men nej nej, eftersom även stiftet hade gått av i tanden så var inte läget så längre, nånting som jag tycker är fruktansvärt konstigt eftersom dom ändå inte gjorde nått åt tanden då! Förstår att det kostar nästa gång eller att det inte går att bygga upp tanden på nytt men dom gjorde ju inte nått! 562:- för inget?! Så antingen kan jag ta bort tanden helt och få en tandställning för att fixa till det, kostade enbart ca 20 000:-, eller en krona för mellan 5 000-10 000:-(?) intressant.. Jag valde att avvakta med tanden tills jag vet hur jag vill göra, eftersom stiftet sitter kvar ner i roten på tanden så finns ingen risk för infektion eller bakterier, billigast just nu. Inget man prioriterar när man är mammaledig...suck...

Igår var ju ute och gick i Älsbyn tillsammans med Petra, det vart en riktigt långsväng, närmare 1 mil iaf. Tog då 2 h så igår kväll var jag mör, behöver jag nämna att jag INTE är vältränad? :) Idag blir det promenad runt Avaträsk, enbart 1.2 mil... Grannen frågade och vem är jag att tacka nej? :)

Senare ikväll har vi blivit bjudna på middag hos Ante och Carina, ska bli riktigt trevligt! Alltid kul att träffa dom, och förhoppningsvis får vi lite bilder på Clara och Celina tillsammans..
Imorgon blir det att åka till Kåbdalis där min syster och hennes familj med kompisar är och åker slalom och skoter m.m.
Söndag då? INGA planer, och skönt ska det bli! Bara umgås med varandra, det händer inte varje dag. Förutom att Peter (som vanligt) ska lämna ut nån skoter på söndag så får vi all tid tillsammans!

Nu får jag lite beslutsångest om jag ska lägga mig och vila så jag orkar gå lång svängen eller om jag ska göra nån nytta? Hmm... Det första lät väl inte så dumt va? Hehe...

Sov gott!

Tandläkaren...

Idag blir det ett besök till den berömda tandläkaren. Tycker att jag borde vänja mig snart att ränna där, men icket... Idag blir det att bygga upp en gammal rotfyllning som har gått sönder, tredje gången gillt! Sen blir det nog att bygga en krona.. suck..

Har mått lite halvdåligt senast två dagarna men som tur är har vi världens snällaste tjej! Måndag kväll la hon sig 20.15 och vaknade 06.45 (Tack!!) och igår kväll la Peter henne och jag gick och la mig tidigt. Hon somnade nog kring 21.30 tror jag och vaknade 05.30. Sen somnade vi om kl 06.00-08.00. Så nu är vi fit for fight! :)

Nu blir det nutrilett frukost (Brownies) och en tekopp innan det bär av där vid 10-tiden!

Ha en bra dag alla där ute och tänk på att ni åtminstone slipper tandläkaren idag! :)


Fest!

Idag blev en tidig morgon! 04.24 slog lillan upp ögonen, suck! Bara för att det är helg antar jag. Men man ska väl ändå inte klaga, hon somnade ju om efter en timme :O)

Lite senare idag ska jag iväg till Älvsbyn och inhandla lite alkohol till kvällens festligheter! Får se vad det blir för drink man ska htita på.

Igår var vi på media markt i Luleå för att kolla på en systermkamera, men vi kom hem med en högtalare till Iphonen istället :) Ska nog kolla i Piteå istället efter en kamera. Vi kom till Luleå ca 17.00 och 17.30 ringde en och ville hyra en skoter där kring 19.30 i Piteå. Dessutom skulle en kille komma till muskus och hämta en skoter 20.30. Eftersom Peters moster hade kommit till Luleå från Stockholm för att bland annat se lillan så var det lite stressigt att hinna träffa dom. Även mormor och morfarn alltså, Vi hann träffa dom i 1/2 timme.. :/ Så är det att ha en kille med ett stressat liv. Suck.

Hann få en bild på dom iaf tillsammans med lillan :)





Och en liten bild på kameran som jag vill ha :)


Skriver väl hur det gick ikväll på festen om det är så att jag överlever :)

Ha en bra lördag!


Lathet

Det har varit en mycket ineffektiv dag idag. Känner mig lite hängig i kroppen, kan vara nån sjukdom på ingång. Igårkväll somnade jag i soffan vid 21 och det händer aldrig! Inte utan att jag vill iaf.. Vaknade vid 12-slaget och gav lillan mat och sen gick vi och la oss igen. Vaknade 6 på morgonen och har hunnit vila 1 1/2h innan lunch. När vi vaknade åt vi lunch och sen blev det en promenad till Vistträsk tillsammans med Leia, bara 2 rundor blev det pga lite illamående och ont i magen.
När vi kom hem vid 13.30 fortsatte jag med mitt gardin syande. ÄNTLIGEN färdig! Nu ska jag bara för söka göra 2 kuddfodral sen färdig! :)

Peter är på ingång och när han kommer hem bär det av till Luleå för att kolla på en kamera och hälsa på hans mormor, morfar och moster.

Igår åt vi en riktigt god middag (enligt mig). Tack vare Frida fick jag smaka dessa goda sesamnuggets och sallad!



Sen ikväll eller imorgon hoppas jag på att min syster eller systerdotter kan färga håret på mig. Annars får det bli jag själv som får göra det så man slipper allt det gråa ett tag till! :)


Den här färgen blir det!

Nu ska jag gå och se om lillan vaknat ute i vagnen. Annars blir det att fixa håret så man ser liiite brydd ut! :)

Ha en bra fredag!


Hmm..

Vilken natt! Sov på soffan inatt eftersom lillan somnade i soffan 19.30 och tänkte att hon borde vakna under natten och äta. Peter sov i vårat extra sovrum med Leia för att Chico och Chappe skulle slippa frestelsen en natt eftersom dom började slåss igår ordentligt. Chappe kom haltande ut ur striden. Men ack vad jag bedrog mig att det skulle bli lugnare?!! Chappe låg precis utanför dörren till rummet där Leia låg och bara gnällde! Klockan 3 inatt vaknade lillan och då matade jag henne och 4 gick vi och la oss i sovrummet och stängde in oss. Men nog fan var Chappe galen där också! Alla som känner Chappe vet att han är gnäller, det är hans personlighet, men nu är han omöjlig! Lillan vaknade 6.30 av vad jag antar Chappes härliga stämma. Släppte ut alla hundarna medans jag gjorde mat åt Celina, och när jag ska hämta henne ur sängen så här jag hur hundarna ryker ihop IGEN där ute! Går ut och skriker allt vad jag har (resulterade i halsont) och dom särade på sig. Så nu har jag en härlig svart sak som ligger precis nedanför mina fötter och bara gnäller, tur man är van hans vackra stämma... :)

Nu ska jag vara med lillan en stund innan hon somnar, sen när hon vaknar tänkte vi ut och gå för att slippa stämningen här hemma ett tag. Efter det tänkte vi åka ner på byn och äta lunch hos min mamma och ut och gå där också för att se lite andra hus :)

Ha en bra sån där torsdag!

Finbesök

Vilket finbesök jag och Celina har haft idag! Carro med Vincent har varit här och hälsat på! Det är inte varje dag vi ses så det var riktigt trevligt!
Tack vare Carro har jag nu 2 st kuddar som matchar mina nya gardiner.. :)



Sen så hade dom lite häng Celina och Vincent! :)



Nu fick jag ännu mer besök, så... hejdå!

Besök

Idag har jag varit på besök hos Petra och fått lite lunch och sen tog vi en promenad i stora Älvsbyn, kul att se lite andra hus! :)
Senare på eftermiddan åkte jag till syster för att äta middag.
Här kommer lite bilder från besöket! :)



Imorgon blir det att gå en promenad och efter det sy gardiner och till sist städa! Vilken dag! :)

Ha en bra kväll alla utom SAIK-fans! haha


Blomma

Innan helgen köpte jag en jättefin blomma, vart så exalterad när mamma hittade den så jag var bara tvungen! 279:- men det var det värt! :)



En dålig bild på både blomman och mina nya gardiner!



Nu Big Brother! Fy vad långtråkigt man kan ha när man ser den skiten!


Måndag

Längtar verkligen tills våran underbart söta lilla löpande tik här hemma ska sluta löpa snart, mycket snart! Håller på att bli galen, städning varannan dag och ÄNDÅ ser det ut som ett bombnedslag. Det är ju inte bara golven som får sig lite färg, även väggarna..suck. Gör ju inte saken bättre att en av våra hundar tjuter ännu mer än vad han tidigare har gjort, och för er som känner Chappe vet hur det måste kännas...



Idag ska jag ner på byn och få lite massage! Det skadar ju inte alls måste jag säga :)
Sen ikväll om lillan får lite ro i kroppen och sova på kvällskvisten tänkte jag ge Peter lite massage, det har han faktiskt förtjänat :-D
Vad händer annars idag? Nja.. får bli en slödag, känner att det var lite tråkigt väder, och dessutom är min kära promenadskompis hemma och VAB-ar. Jag och Peter var på två riktigt långa promenader i helgen, mellan 1,5-2 timmars promenad på lördag och söndag. Har förtjänat en vilodag! Men med tanke på att godis som har tryckts så känner nog inte magen samma men nu blir det nya tag! Var ju tvungen att sörja att LHF åkte ur igår, SUCK! Nu är det bara heja fram Modo då imorgon, och hoppas att dom ska slå SAIK!

Nu ska jag nog klä på mig lite innan lillan vaknar!

Ha en bra måndag!


Denna väntan...

Inväntar skruttan att hon ska vakna(??!). Hon vaknade klockan 6 imorse, skönt! Började bli orolig för henne..

När hon väl vaknade var hon riktigt glad, bara skrattade när jag lekte tittut :)



Men......


1 timme senare gick det inte längre! Haha, hon brukar aldrig somna själv liggande på golvet?!



Det som är negativt med att hon sover så mycket är ju att jag inte hinner träna henne att stödja huvudet och allmänt få en bra närvaro och hålla koll på grejer.
Det positiva är att hon har en gladare och piggare mamma som får sova, och att jag hinner göra en massa saker! Morgonens sysselsättning: Sy gardiner.

Ett litet smakprov vad som komma skall:


Har velat ha dom här gardinerna hur länge som helst! Bara älskar dom!

Snart (förhoppningsvis) iväg till Älvsbyn och fixa lite grejer och hälsa på min mor!
Och ikväll blir det att fira Luleå hockey seger(??1) :O)

Äntligen fredag!

Men vad gör jag vaken nu? Lillan sover, men har varit så orolig hela natten för att hon ska vakna när som helst för att äta så jag har sovit svindåligt. Hon åt 20.30 igår och somnade när vi var hos syrran igår typ 21.30. När vi kom hem gick jag bara och la hon. Och hon har inte vaknat än?!?! Hon måste ju ha värsta tillväxtsperioden nu som hon sover... :/

Idag fyller bästa mamman år, så jag ska ner på byn och hjälpa henne handla lite smörgåstårta och bara umgås. Hade tänkt skaffa ett bankkonto till Celina, kanske är en dålig mamma som inte har fixat det än? Men bättre sent än aldrig :)

Ha en bra fredag så länge!


Typiskt

Inte hjälpte det att världens snyggaste tjej hade på sig luleå hockey body ens för att dom skulle vinna... :(


Men snygg ändå! :)

Vinkväll

Igår hade jag en mycket trevlig kväll med vin och taco chips tillsammans med världens bästa Frida! Det är ju då nått vi verkligen borde göra oftare, bara sitta och dricka, skratta och prata(skvallra) :)
Lite tyngre inatt när lillan kom på att hon skulle vakna kl 03.00 för att äta(...) men sen sov hon till 07.30 så det fick lov att gå! Haha...

Idag har vi haft främmande av min storebror med fru och Mange med ungarna. Syster är i Stockholm så hon kunde inte vara med och hejja fram Luleå i den 2:a kvartsfinalen. Kanske var hon som behövdes eftersom dom förlorade stort när hon inte var med, 4-2...

Nu sitter jag och har lite beslutsångest om jag ska väcka lillan för att äta vid 23, eller om jag ska låta hon sova och vakna mitt i natten för att hon ska äta? Svårt svårt...

Imorgon blir det lunchdejt hos Caroline Kjerrulf tillsammans med Petra, Leo, Linda och Noah. Det ska bli riktigt kul att träffa dom, Linda har varit hos svärföräldrarna i Malmö så man har saknat hon en hel del!
Imorgon hade jag tänkt hinna gå på byn en sväng och kolla om en sophink till toaletten, och en sväng på Ica för att handla lite välbehövliga blöjor :)

Avslutar med en bild sen gårdagskvällen!!



Sov gott!


Söndag

Söndag morgon. Ganska så tråkigt men samtidigt väldigt skönt. Strålande sol och dagen kommer nog att bjuda på en promenad på isen efter frukost.

   
Igår innehöll dagen en hel del mat! Så min bantning gick väl så där, men idag blir det nya tag! Innan hockeyn hann vi med ett besök hos faster Annica också!


Igår var det första matchen mot AIK som hägrade, riktigt kul att se och en underbar slutsiffra på 6-3 :) Efter det blev det årets första grillning, och som alltid är det väl ingen favorit för min del, men alla andra njöt av maten så då är jag glad :) Efter middan blev det så klart melodifestivalen. Fanns faktiskt en hel del bra låtar måste jag säga, kanske inte schlagerlåtar i mina ögon, eller låtar som kan vinna ESC men dom duger. Hejade på Loreen, Danny och David Lindgren. Fick mig till och med ett vinglas igår, kan det vara därför mitt huvud dunkar idag?? Hujja... men det var länge sen jag drack så förhoppningsvis hade det med det att göra :)


Nu måste jag ta hand om min dotter som är less att ligga och sprattla på en filt..
Ha en bra dag!


Snyggingen!

Idag fyller världens sötaste och bästa Matti 1 år!!


Äntligen fredag!

Som jag har längtat till den här dagen! Äntligen är Peter ledig OCH hemma :) Inatt har jag fått sova hela natten åter igen, hon har varit lite morgon pigg hela veckan och vaknat mellan 4-5.
Men nu är ordningen återställd!

Var på bvc tidigare i veckan på 2 månaders kontroll och hon hade gått upp till 4900gr och hade blivit 59cm lång, stortjejen!

Igår hände nått som jag verkligen inte har gått och väntat på. Leia började löpa... Enda fördelen är väl att man inte behöver vara orolig vart pojkarna är... Nä, finns nog en till bra grej med det hela, och det är att hon verkar ha blivit lite lugnare(?), hon låg i sin bädd hela kvällen, och det händer väl typ aldrig sen hon blev äldre! Ingen nackdel när hon då blöder dessutom!

Idag hade jag tänkt gå ut och gå, sätta om blommor och städa så det är fint över helgen. Kanske åker ner på byn en sväng och kollar om nått fint för helgen.
Imorgon hade jag tänkt lura med Peter på promenad runt muskus med hundarna, återkommer med hur det gick senare... :)

Nä nu ska jag ta och hämta upp lillan och se lite Revenge som jag har tagit hem.

Ha en bra fredag alla!!


Morgonstund...

Ganska skönt att vara den första som stiger upp på morgonen, och ändå vaknade jag 07.40! Har hunnit baka lite på morgonen och sitter och funderar på att väcka lill madam som verkar ska sova bort hela morgonen..

Idag är en stor dag! Åker till Älvsbyn ikväll för att få min present sen jag fyllde år av min syster. Det blir 1 timmes massage och 1 timmes fotvård(behövligt).
Ska bli riktigt skönt, har längtat nu i en månad!
Har även hittat en ny serie som verkar bra, Ringer. Såg första avsnittet på tv igår så då laddade jag hem 15 avsnitt :) Det blir nog att se det innan och fördriva tiden lite :)
Hoppas ni alla får en underbar fredag och även helgen då! Själv ska den tillbringas med min syster och systerdotter och mamma, eftersom Peter behagade åka till fjällen :)
Imorgon blir det shopping i Luleå, kul att göra nått annat...

Ha det bäst!

RSS 2.0