Tung helg

Helgen blev inte riktigt som jag hade väntat mig, för tillfället önskade jag bara att den vore över..

I det stora hela har den varit riktigt bra. Peters mamma har ju varit här och det är ju alltid kul :) Lördag var vi i Piteå hos Jonas och Ellinor, där blev vi bjudna på saffranssemlor som jag tyvärr inte kunde njuta av, men såg riktigt smarrigt ut! Efter det åt vi lunch på Pit Stop, för min del fick det bli kebabtallrik och det var inte ett dåligt val! På kvällen bar det av till Muskus för att äta middag och se hockey, och självklart vann Luleå, och Skellefteå förlorade. Ganska självklart men ville bara klargöra det :)
Idag hade jag hoppats på en premiär tur i skidspåret, men nu så här på morgonkvisten är det -20, det är bara hoppas att solen som är på väg fram värmer riktigt bra idag..
Peter tog nattningen av lillan igår så det var skönt att få gå och lägga sig kl 23 när man var riktigt trött. Och eftersom hon är helt underbar så fick jag sova till efter 6 idag :)
Nu ska jag se ett avsnitt av desperate housewives i brist på vampire diaries och efter det, skotta lite på gården och invänta dom andra som fortfarande sover..

Godmorgon!

Mysfredag

Natten som gick var lika underbar som natten innan! Celina sov från 23-05.30, det här kan jag vänja mig vid helt klart! :I Men det kommer väl säkerligen ett bakslag snart att hon inte sover alls, isf får det gärna hända i helgen när vi har lite hjälp här. Peters mor kommer och hälsar på, det ska bli riktigt skoj, hon har inte sett lillan på 5 veckor så litegrann måste ju ha hänt :)

                                    
         Här är hon precis nykläckt!             7 veckor gammal och lite fundersam.

Väntar på att lillan ska vakna och då blir det matning och blöjbyte, sen en tur med barnvagnen in till Vistträsk med Amanda för att kolla när pojkarna och resten av skolan har en idol uppvisning idag kl 15.00.
Eva (Peters mamma) kommer kanske kring 16-tiden så då hinner jag hem till det.
Ikväll blir det lite fredagsmys med tacos, en god efterrätt som jag inte ännu har bestämt om jag får äta (??) och säkert lite godis såklart! :-D Kul för dom andra iaf...
(Kommer nog en bild på efterrätten sen)

Ha en bra fredag!


Rastlös

Rastlös är bara förnamnet av vad jag har varit idag! Vaknade halv 8 imorse och var faktiskt ganska si så pigg, men eftersom lill madam inte var särskilt pigg efter "frukosten" så gick vi ut och gick i drygt 1 timme för att fördriva tiden. Annars har jag hunnit med en powernap, putsa fönster, laga lunch och middag, duschat, dammsugit, skurat och klippt klorna på hundarna.

Imorgon blir det att åka ner till Älvsbyn för att hälsa på Linda. Vi hade tänkt hinna med en promenad i ett förhoppningsvis fint väder, och även en lunch på byn. Hade tänkt att Linda skulle visa mig var Kraft & Hälsa är, funderar starkt på att köpa ett kort där så man kommer igång med träningen. I tisdags tog jag hem en app som räknar kalorier, man skriver in vad man har ätit  och hur mycket man har tränat under dagen. I appen står då hur många kalorier jag får äta. Har tänkt gå ner 15kg(?!?), fatta mycket det känns! Känner mig inte överviktig men uppenbarligen är jag det :) Det är ju nästan värre det när man inte inser det själv..
Innan jag åker till Linda tänkte jag höra med min mor om hon kan passa Celina medans jag tar en sväng till Sun Tan och bättrar på solbrännan :)

Slutligen en liten bild på lillhjärtat när hon försöker sig på ett leende!


Pigg!

Inatt har jag fått sova riktigt bra! Lillan sov från 23-05.45(?!?) och somnade om igen 06.30-09.45, man blir lite bortskämd :)

Våran tröttskorv:


Idag har det gått fort!

Idag har varit en kreativ(??) dag! Vaknade halv 10, och då blev det matning av lillan och blöjbyte. Efter det vart vi lite rantsugna så jag skrev till Frida och frågade vad hon hade för sig. Blev bjuden på lemon där, så vi greppade barnvagnen och gick in till storstan och Frida, även Lina var hemma.
Kom hem igen kring 14.30 och nu håller jag på med maten. Idag blir det stuvade makaroner a´la mamma och korv.
Snart kommer äntligen min stora älskling hem, som jag har längtat! Imorgon blir det att åka till Piteå med Frida och träffa Sofia med barn. Blir en sväng på stan och luncha och shoppa lite. Tänkte försöka hitta nån filt till lillan men även lite kläder i strl 56, har lite i den storleken och hon börjar komma in i den nu, stortjejen! :) Har även turen att Sofia ska klippa mig imorgon, och det kan verkligen behövas, över ett halv år sen sist :-P

Avslutar inlägget med en bild på min trötta tjej som ligger och sover middag :)



Ser lite dryg ut men det är ett pappadrag :)

Hej svejs!

Blogga igen?

Har suttit och läst lite bloggar så här på morgonen, vart riktigt sugen på att själv skriva lite. Det var väl ändå på tiden? :)
Tänkte lägga uppp lite bilder från graviditeten:

UL-bild v 18           Gravid v 18     Gravid v 20     Gravid v 25     Gravid v 30     Gravid v 32     Gravid v 38

Jag var i vecka 39+1 när världens snyggaste tjej kom till världen!

Söndag den 2/1 vid 20-tiden började värkarna komma sakta men säkert. Eller mer som sammandragningar.
Natten till tisdag vid 01-tiden vaknade jag av att dom började göra ont och dom kom med 10-minuters mellanrum. Peter stannade hemma tisdag eftersom jag hade så ont. Kring 12-tiden på tisdagen orkade jag inte vara hemma längre, vi ringde förlossningen och åkte iväg.
13.30 kom vi fram och blev inskrivna och då hade jag bara öppnats 2 cm, men fick ändå stanna eftersom jag hade så ont. Fick ta ett bad och efter det (kring 17.00) fick jag morfin och nått annat för att få möjlighet att sova ett tag. Halvsov till 22, då värkarna kom igång igen. Fick se framemot en mycket tung natt. Barnmorskan kom in vid 05.30 och gav mig nån spruta som skulle göra att jag inte kände av värkarna lika mycket. Gav väl inte så mycket. Fick äta frukost vid 07.00 tiden men det gick knappt för att det inte gick att sitta när värkarna kom. 8.30 fick jag ta ett till bad och efter det så kollade vi hur mycket jag hade öppnats, tyvärr inte mer än 2-3 cm ännu..
10.00 gick vattnet och efter det så kom värkarna igång ordentligt! Att nånting så underbart kan göra så fruktansvärt ont!? Lustgasen gjorde att jag bara fick panik, så efter ett tag fick jag ge mig, det gick bara inte! Vid 11.30 hade äntligen epidural sprutan som jag fick äntligen börjat värka, så efter det gick det hur bra som helst. Vid 12-tiden var jag öppen 10 cm, men förlossningen ville inte komma igång, så dom avvaktade ett tag innan dom satte igång den. Själva krystningsvärkarna var rena barnleken om man jämför med värkarna precis innan, tog endast 13 minuter innan hon äntligen kom ut!



Våran underbara dotter, Tove Celina Olofsson, kom till världen Onsdag den 4 Januari kl 15.13. Hon var 50 cm lång och vägde 3250 gr.


RSS 2.0